dilluns, 10 d’octubre del 2011

Comentari sorprenent d'una tertuliana al Canal 9

I després es diu que la qüestió lingüística no és una eina política? Des de canals de TV públics deixen fer comentaris com aquest que posen en qüestió la cohesió social d'una comunitat. La manca de respecte a nivell lingüístic també és una manca de respecte per una comunitat que té una llengua pròpia. Amb comentaris com aquest qui diu que la llengua valenciana, catalana, balear no està amenaçada? És sorprenent què arriba a dir!

Fixeu-vos què diu. Recollim la notícia apareguda al diari Ara. També a la notícia es recull el vídeo de R. C, una convidada habitual d'aquesta tertúlia.

"Una tertuliana de Canal 9 considera que l'educació en valencià és una "ximpleria" que "resta competitivitat"

L'opinió d'una tertuliana del programa de Canal 9 Bon dia Comunitat Valenciana ha aixecat polseguera. Rocío Casanova, col·laboradora habitual de l'espai, va criticar amb duresa la "insistència dels polítics" sobre la importància de l'educació en valencià o català. "M'irrita una mica, em cabreja i em fa també una mica de pena que estiguin tan empecinados en el tema del valencià i deixin els nens, que realment són els perjudicats, sense els continguts de l'educació", va assegurar Casanova, que considera que a causa d'aquesta "ximpleria" no som "competitius en el món". La tertuliana va qualificar l'educació en valencià d'"imposició", i va reclamar que es convertís en una matèria "optativa". Arran d'aquestes paraules, s'ha creat un grup a Facebook per exigir a la tertuliana que "demani disculpes per insultar el valencià" Les opinions de Casanova ja havien estat al centre de la polèmica fa uns mesos, quan va justificar que el primer ministre italià, Silvio Berlusconi, hagués pogut mantenir relacions sexuals amb una menor d'edat."


Potser la competitivitat no està en la llengua, sinó en l'actitud del saber fer, del saber comportar-se, del treballar i no enriquir-se a costa dels altres, de treballar fort i valent per aconseguir innovacions i projectes punters que es puguin exportar,... la llengua és simplement una eina, un instrument útil i cadascú amb la seva llengua pot arribar ben lluny a nivell professional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada