dimecres, 22 de juny del 2011

Nou atac a la llengua catalana

 Hem llegit al butlletí d'Òmnium cultural la següent notícia:

Òmnium condemna la sol·licitud de la presidenta del PP d’exigir l’educació bilingüe a l'escola

20-06-2011

Òmnium Cultural condemna la petició que la presidenta del Partit Popular a Catalunya ha presentat al Departament d'Ensenyament, amb la qual demana escolaritzar el seu fill de manera exclusiva i diferent de la resta, amb un model bilingüe, fent-ne un acte polític i mediàtic. Amb aquesta acció pretén trencar la cohesió social a les aules catalanes, i se suma al procés començat per grups i entitats que han obtingut sentències del Suprem en contra del model d'immersió català.

La gravetat d'aquest fet temerari i populista rau a atacar l’escola catalana que és un model educatiu consolidat, basat en la no separació dels infants i joves per raó de llengua. Això fa possible el coneixement de les dues llengües oficials en acabar l’ensenyament obligatori, tot afavorint la cohesió social i la igualtat d’oportunitats.

El model d’escola catalana és el resultat dels esforços de tota la societat, especialment de la comunitat educativa, que amb un consens absolut entorn del model lingüístic i la implicació de pares, mares i professorat ha treballat per tenir una escola catalana, democràtica i de qualitat. Aquest model lingüístic ha contribuït a pal·liar el greu desequilibri que en diferents àmbits viu el català, llengua pròpia de Catalunya, respecte al castellà. També ha ajudat a mantenir la cohesió social del país i s’ha demostrat eficaç en l’acollida i l’arrelament dels infants i joves de les darreres onades immigratòries. A més, situa un nou escenari de multilingüisme que afavoreix l’excel·lència en la competència comunicativa.

Aquest tipus d'acció, que considerem mancada de responsabilitat venint d'una representant del Parlament de Catalunya, només donen resposta a demandes interessades que, en el moment en què demanen la segregació de l’alumnat per qüestions de llengua, posen en perill aquesta cohesió.

Per tot això, Òmnium Cultural ens personarem i compareixerem en els expedients i en tot els àmbits necessaris per tal que peticions i accions com aquesta siguin desestimades i prevalgui aquest model consensuat per tots els agents implicats en la comunitat educativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada