dilluns, 13 de juny del 2011

Una situació preocupant al País Valencià

Al País Valencià la situació lingüística és preocupant: l'apagada de TV3 al territori, el poc interès per mantenir viva la llengua valenciana en els organismes oficials i en els seus àmbits d'acció, entre d'altres fan que ens mirem amb preocupació aquest moment històric. Ara el govern valencià està preparant també un nou decret en què es vol eliminar les línies en valencià. Sant tornem-hi, un nou atac a la llengua.

Una llengua ha d'estar al servei del poble, per fer-ne un ús, com a canal de comunicació d'una comunitat. Cal encoratjar les iniciatives d'Acció Cultural, la Plataforma en defensa de l'Ensenyament públic, entre moltes d'altres de particulars per tal de mantenir la llengua.

En el bloc d'Acció Cultural llegim el següent:

"L’entitat proposa al Govern valencià que destine els diners recaptats per les multes a fomentar l’ensenyament en valencià

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha fet avui efectiu un pagament de 100.000 euros a la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació de la Generalitat Valenciana en concepte de tercer pagament de les dues multes imposades a l’entitat per les emissions de TV3. Hem de recordar que ACPV ja va fer un primer pagament de 130.000 € el passat 28 d’abril, i un segon de 70.000 € el 13 de maig. Per tant, amb aquest tercer pagament s’ha fet ja efectiu un total de 300.000 euros, que corresponen a una de les dues multes pendents. Faltaria per tant per pagar la segona multa –d’altres 300.000 euros- més els interessos corresponents.
ACPV vol agrair públicament l’esforç dels milers de ciutadans que estan fent donacions econòmiques solidàries per a fer front col·lectivament a la multa. Que en un context de crisi s’haja recollit ja una xifra tan important és tota una expressió de l’extraordinari suport social que ACPV està recollint, i una continuació de la mobilització que ens va portar a aconseguir que 651.650 persones signaren la ILP “Televisió sense Fronteres” i prop de 100.000 participaren en la multitudinària manifestació del 16 d’abril, després de prop de 70 concentracions i manifestacions durant dos mesos per tota la geografia valenciana. "

Tant de bo que el sentit comú beneficiés a tots.





La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic convoca una MANIFESTACIÓ per un ensenyament públic de qualitat, contra les retallades i en defensa de l'ensenyament en valencià. Dissabte 18 juny a les 18 hores a la Plaça de Sant Agustí de València.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada