dilluns, 16 d’abril del 2012

Noves revistes de cultura

Han sortit revistes digitals, però amb continguts culturals. L'una es diu Núvol, el digital de cultura

Llegim a l'Ara.cat el següent:

""Tinc la sensació que en aquests moments hi ha una gran energia a la xarxa de gent que allibera molts continguts", explica l'editor, que ho compara amb un "gran castell de focs" amb molta informació que costa filtrar i ordenar, i aquí és on 'Núvol' entra en acció. Crear una comunitat 'Núvol', oberta a tots els que vulguin compartir coses, és la base del projecte.

Però el digital no vol quedar reclòs en l'àmbit cultural català, sinó que també estarà alerta al que passa a l'estranger i obrir finestres a altres publicacions digitals de fora a través de links o intercanvis amb altres mitjans digitals. De fet, Puigtobella el defineix com un "observatori català global", que vol comentar i contextualitzar més que donar la última notícia.

Primer 'e-single' de la literatura catalana

L'espai també dóna la ma als creadors i comença amb la publicació del primer 'e-single' de la literatura catalana en una clara aposta per l'edició digital, ja que segons Puigtobella, és l'única sortida per a alguns gèneres literaris que cada vegada ho tenen més difícil amb el paper. El primer ' e-single' serà 'El cotxe', de Toni Sala, que es podrà descarregar per Sant Jordi."

També el dia 21 de març, el dia mundial de la poesia, va sortir una revista de poesia anomenada Poetari, i associats En diferents canals s'ha recollit la notícia: Poetari, nova revista de poesia:

Llegim des del "Núvol", el següent:


“Som poetaris*, saltem en paracaigudes fora del somni, som homèrics, però tornem a casa cada dia. Vivim en un estat permanent d’infantesa mental, creem artificis, però sempre a partir d’una matèria primera que és la vida”, així comença el manifest de Poetaris Associats, una associació de poetes nascuda ahir a Barcelona, el 21 de març de 2012,  dia mundial de la Poesia, amb la voluntat d’unir poetes catalans per compartir inquietuds, experiències i actuar en conjunt per a la difusió de la poesia en tots els àmbits. “Hem decidit aplegar-nos sota un únic objectiu: construir i propagar la veritat revolucionària que la poesia ens aporta” va dir Quim Curbet, editor i membre fundador, juntament amb Lluís Calvo, Susanna Rafart i Vinyet Panyella, que formen el consell de redacció de ‘Poetari’, revista de poesia de l’associació i primer fruit de Poetaris Associats. Curbet Edicions edita aquesta revista en paper que sortirà dos cops l’any i que els socis rebran a casa seva mitjançant subscripció, abonant 50 euros.

Per acabar de llegir el manifest cal anar al blog i web de Vinyet Panyella Quadern de Terramar; és tota una declaració de principis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada