dimarts, 22 de març del 2011

La bressola

La setmana passada sentíem la trista notícia que les retallades pressupostàries afectaven l'existència de l'escola Bressola de la Catalunya Nord.

Cal recordar que el març de 1976 una colla de nord-catalans varen decidir fer una escola catalana a Perpinyà. La Bressola és una escola que aposta per una educació de qualitat, innovadora, oberta al món, plurilingüe, però alhora catalana i, per tant, profundament arrelada al país. I això en una part del país en la qual si l'ensenyament en llengua catalana no anés lligat a qualitat i a renovació pedagògica de ben segur que hagués fracassar i moltíssims dels més de 600 alumnes que avui té La Bressola estarien en el millor dels casos a les fileres bilingües de l'Educació "nacional" francesa i en la majoria dels casos en l'ensenyament únicament en francès de l'escola pública francesa, tal com ens explica Pere Mayans en el seu bloc.

És una llàstima que la crisi malmeti una tasca tan important per al manteniment d'una llengua com la catalana. El director de l'escola Bressola,Joan Pere Le Bihan, ha advertit que hi ha una gran demanda per part de les famílies, cosa que fa pensar que la llengua es manté malgrat els entrebancs polítics francesos.

Per introduir-vos en la Bressola us recomano aquest magnífic vídeo que acaben d'editar perquè és un bon resum del que és i significava aquesta xarxa d'escoles nord-catalanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada