dissabte, 11 de juny del 2011

Un record per a Verdaguer: fem una ruta?

Els nostres escriptors surten al carrer i conviden a fer rutes interessants pel nostre paisatge. Ells han escrit i descrit infinitat de paratges, s'han escudat darrere de diferents marcs històrics inspirant-se en indrets amagats i exquisits; ens han fet passejar amb la imaginació per molts moments i llocs. Una manera de fer reviure la seva veu és anant a fer recorreguts per aquells paratges que van inspirar part de la seva obra. Hi ha moltes iniciatives que es poden consultar a l'espai que porta per nom Espais escrits; una de les més pioneres va ser la de la Casa Museu Verdaguer a Folgueroles. Val la pena.

Llegint l'article de Glòria Trullàs el dia 10 de juny ens fa recordar que tenim un entorn literari que cal preservar. Retallem un fragment d'aquest article:

Recorrem la terra que el va veure néixer i que va ser la seva font d'inspiració 
Gloria Trullàs Divendres, 10 de juny 2011
Ermita de Sant Jordi - Verdaguer
Església de Sant Jordi de Puigseslloses
Jordi Vila 
"El 10 de juny de 1902 va morir Jacint Verdaguer l'escriptor i poeta per excel·lència de la Renaixença. El seu enterrament va ser el més multitudinari fet a Barcelona fins al moment i va demostrar l'enorme estima i popularitat que tenia mossèn Cinto, enfrontat des de feia anys a alguns sectors de la de la cúpula eclesiàstica. Amb motiu de l'efemèride recuperem el 'Cap de setmana' pels escenaris de Verdaguer publicat al número 91 de la revista Sàpiens."


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada