diumenge, 20 de novembre del 2011

Noves inciatives en l'educació

Llegim que s'ha posat en marxa un nou projecte per pal·liar el que s'anomena fracàs escolar. El projecte es diu Educar per a l'èxit (ExE), un projecte que es fa amb la col·laboració amb el Departament d'Ensenyament. La iniciativa és molt bona si s'aconsegueix l'objectiu. De tota manera caldria una conscienciació de tota la societat de la importància de l'educació i valorar la feina que totes les parts implicades fan. Els mitjans de comunicació i sobretot el contingut amb què s'omplen determinades cadenes i que són programes mirall per a molts adolescents, la societat en general que desqualifica constantment la feina dels docents, la quantitat d'hores que els adolescents estan al centre o a les activitats extraescolars i els costums o les rutines personals i un llarg etcètera fan que molts adolescents vegin un centre d'ensenyament com un espai per a relacionar-se i no com a un espai per aprendre i créixer personalment.

Totes les iniciatives són bones cal que se sigui conscient que tot esforç val la pena.

El tedi ha estat i és l'origen de tot: de l'art, de les ciències, de les guerres. És la causa de l'evolució, dels canvis de les civilitzacions, de les modes successives.

Edmée de la Rochefoucauld, escriptora i artista francesa (1895-1991)


L'èxit consisteix a aprendre a anar de fracàs en fracàs sense desesperar-se.

Winston Churchill, polític i escriptor anglès (1874-1965)


No es pot viure sempre en la ignorància perquè els que sí saben i han tingut l'oportunitat i la voluntat d'aprendre sempre se n'aprofiten. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada