dimarts, 20 de març del 2012

ACTIVITATS D'INCENTIVACIÓ A LA LECTURA

Durant la setmana del 12 al 16 de març es van fer una tallers de lectura als alumnes de 1r i 2n d'ESO i als de 1r i 2n de Batxillerat.

Els alumnes de 1r d'ESO han llegit El clan de la lloba de la premiada Maite Carranza sobre el qual n'han fet una activitat. M. Carranza va rebre fa poc el Premi de literatura nacional gràcies a les seves Paraules emmetzinades, una lectura que fan els alumnes de 4t d'ESO. L'actriu J. Biosca amb el taller Bruixes sense berrugues ha aconseguit captivar-los en la lectura.



Els alumnes de 2n d'ESO han llegit L'Oliver Twist de C. Dickens. L'actriu J. Biosca els va plantejar un taller de creació dramàtica. La pauta per generar un personatge, els paral·lelismes amb la novel·la treballada, la creació d'una història,... han estat punts claus per entrar més en un lectura clàssica. Tenint en compte que enguany és l'any de Dickens, la seva lectura n'esdevé tot un homenatge. Cal recordar que aquest autor va néixer el 7 de febrer del 1812.





Finalment, els alumnes de Batxillerat han llegit l'Antologia poètica de Màrius Torres Com un foc invisible. Els alumnes han treballat els textos poètics des de diferents punts de vista. gramatical, poètic, creatiu,... Enguany és l'any Màrius Torres i, per tant, treballar els seus textos ja és un acte d'homenatge. El taller poètic plantejat per l'actor Ferran ha ajudat als alumnes a entendre la poesia de Torres i a saber-la llegir tenint en compte els accents, la prosòdia, la cesura,... Gràcies a la interrelació lectura comprensiva i lectura en veu alta s'ha arribat a notar la musicalitat dels versos; s'ha pogut gaudir del plaer de la lectura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada