dissabte, 10 de setembre del 2011

Cal unir-nos per defensar la nostra llengua


Tenim sort que Òmnium Cultural i els membres de la plataforma Somescola.cat estan duent a terme accions per tal que el TSJC recapaciti davant el nou model lingüístic que es vol imposar a l'escola catalana. Després de tants anys i tants anys de tenir un model que ha estat elogiat a diferents llocs d'Europa i ha estat posat com a un model a seguir ara resulta que uns quants pares posen un recurs i tothom els fa cas. Els polítics i certs mitjans de comunicació els ha interessat.

La Constitució espanyola reconeix el dret i el deure de tots els ciutadans a saber les llengües oficials de l'Estat. Ara resulta que estem condemnant a persones a no tenir l'opció d'aprendre el català i per tant de no saber-lo ni parlar ni llegir. Després de tants anys de dictadura franquista ara resulta que amb la democràcia el poc respecte per la comunitat lingüística que té una llengua en un estat de minorització com és el cas de la llengua catalana es fa més evident que mai, es vol ja deixar-la de banda. Per què? I la riquesa cultural de tota llengua i de tot poble?

Davant d'aquesta ofensiva continuada cal manifestar-se, cal posicionar-se per tal de preservar el nostre poble, la nostra cultura i la nostra llengua.

Les accions proposades són les següents:

  • Dilluns 12 de setembre, primer dia de curs escolar, es convoquen concentracions simultànies davant l'ajuntament de tots els pobles i ciutats de Catalunya, a les 19h, sota el lema "Per un país de tots, l'escola en català".  És important la presència de tothom.
  • Animen a tots els muncipus del país a aprovar mocions en suport de l'escola catalana. El model es pot trobar al web http://www.somescola.cat i demanar al vostre ajuntament que l'aprovi.
  • Animen als centres educatius a adherir-se al lema: "Per un país de tots, l'escola en català". 
Cal que ens unim per defensar la nostra llengua!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada